Melodifestivalen 2009

Ikväll tyckte jag att Agnes låt Love Love Love var bäst, utan tvekan. Sarah Dawn Finers låt Moving On föll mig också i smaken, den kan dock inte mäta sig med låten hon tävlade med 2006, I remember love, som var/är helt fantastisk. Kvällens pinsammaste var Next 3 med låten Esta Noche. Och kvällens roligaste var nog faktiskt när Petra Mede fick improvisera och hon inte visste vad hon skulle säga. Malena Ermans låt La Voix vill jag inte ens kommentera.

Sorgbearbetning

Jag har fortfarande inte hämtat mig ifrån begravningen. Det var lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara, om inte jobbigare. Det var en fin begravning, om man nu kan uttrycka sig så. Men jag kan fortfarande inte acceptera att det var min pappas. Nu börjar tomheten infinna sig ytterliggare, och paniken börjar komma ännu närmare. Vad händer nu?

Darling!

Just call me an angel..

Slutet?

Jag har ingen ork kvar. Jag orkar inte mera. Jag är så stressad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag är ledsen och irriterad hela tiden och får raseriutbrott och gråtattacker om varannat. I morgon klockan två är begravningen. Jag är väl medveten om att själva begravningen och dess förberedelser är illa nog. Men vad händer sedan? Är det då jag måste acceptera att det här har hänt på riktigt, att det är sant? För jag vill verkligen inte det. Jag vill ha min pappa tillbaka. Jag vill bara ha min pappa tillbaka.


Mardrömmarnas mardröm

Begravningsdagen börjar närma sig. Jag får hjärtklappnings så fort jag tänker på den. Det känns som om allting kommer kännas så mycket mer på riktigt då. Så säkert på något sätt. För tillfället så kan man fortfarande blunda för sanningen. Jag vet att det inte är en mardröm. Jag vet att det är verkligt. Men jag har svårt för att acceptera det. Att det kan göra så fruktansvärt ont i varenda liten kroppsdel och att man kan känna en sådan saknad, och tomhet är rent ut sagt förjävligt. Som igår tillexempel då jag "äntligen" lyckades samla mod till att hämta ut pappas begravningsfoto kom jag på att vi inte ens hade en ram till det, och så bröt jag ihop i affären för en sådan simpel sak som att välja en svart eller en vit ram. Jag vill liksom fortfarande att det här ska vara en mardröm. Jag vill fortfarande vakna upp. Jag vill inte att det här ska bli mera verkligt.


Nybadad




Stukad tass

Igårkväll blev det ett akut besök hos veterinären för oss och lilla B. Våran lilla älskling ramlade nerför soffan, och hon slutade inte tjuta. Väl hos veterinären fick dom söva ner henne, och röntga henne. Som tur var så var ingenting brutet, utan hon har förmodligen stukat tassen. För tillfället så hoppar hon omkring här hemma på tre ben, och om hon inte kan stödja på benet framåt slutet på veckan så blir det ett återbesök på Blå Stjärnan. Vi får hoppas på det bästa och att det läker utav sig själv.


Bus i snön!



Melodifestivalen 2009

Jag tycker att det var rätt låtar som gick vidare till finalen. Molly Sandén hade en fin låt och EMD var självklara. I de andra två omgångarna har det åtminstone varit ett pinsamt bidrag (Caroline Af Ugglas och Markoolio) men idag var det som tur var ingen låt som passade i den kategorin. Det skulle väl ha varit Rigo & The Topaz Sounds feat Red Fox i sådana fall. Och Petra Mede möjligtvis.

Ytterliggare ett rådjur


Idag var rådjuren tillbaka



Och dom är inte direkt skygga

Saknaden är obeskrivlig

Jag slapp åka buss hem till mamma igår. Jag har en sådan snäll morbror som kom och hämtade mig. Väl hos mamma tittade vi på Let's Dance (som vanligt) och åt ost och kex. Jag fick med mig två utav pappas skjortor hem, och jag har en känsla av att jag kommer bosätta mig i en utav dom tills vidare. Den luktade dessvärre inte pappa, den måste ha varit rentvättad, men det var en utav hans favoritskjortor. Jag saknar honom så obeskrivligt mycket. Tårarna bara rinner och det går inte att få ett stopp på dom.





Enda bilden från igår, att fota två hundar samtidigt är inte speciellt lätt



Jag och lilla B var förövrigt uppe hos Gustaf (som jag har känt sedan jag var i tio-års-ålder ungefär) i fem minuter igår, som praktiskt taget bor vägg-i-vägg med mamma. Till hans förvåning kissade hon mitt på hans matta. Men vem kan vara sur på en sådan här liten krabat? :)

Rådjur




Titta vad vi har i våran trädgård!

P.S

Förövrigt så finns det fortfarande visst ljuspunkter i mitt liv, även om man inte alltid kan tro det. Som alldeles nyss då lilla B kröp upp mitt knä och ville mysa då hon såg att jag var ledsen. Och min kära sambo såklart. Jag ger dig inte den uppskattning du förtjänar. Men det kommer, det lovar jag. Jag älskar dig av hela mitt hjärta.


Ännu mer bitterhet

Fredag idag. Tänk om det ändå vore så att fredagskänslan man får ibland på fredagar ville infinna sig. Jag vill känna åtminstone lite glädje. Det känns som om det är nästintill omöjligt att göra det, utan pappa i mitt liv. Nu borde det väl vara ett sådant tillfälle man borde ta tillvara på allt annat bra man har här i livet, men det är svårt att göra det när en såpass stor del saknas. Tänk att livet kan vändas sådär rakt uppochner på en sekund. Det är skrämmande att allting helt plötsligt kan kännas så menlöst.

Nåja, idag har jag det sena skiftet på jobbet. Halv elva till halv sju. Att sluta halv sju ikväll känns inte så lockande. Får väl se om jag lyckas ta mig till mamma och syster ikväll. Att vara hemma själv i det stora huset ikväll känns inte heller så lockande.

Jag låter väldigt bitter just nu, men varför inte skriva som det är?

Torsdag


Ännu en morgon


The City & Grey's Anatomy



Nu ska jag snart gå och lägga mig i soffan med den här lilla gosen,
ska bara göra en kopp med té innan.
Sen ska jag sätta på senaste avsnitten utav The City,
i väntan på säsongspremiären utav Grey's Anatomy.

Underbara mamma

Jag har en fantastiskt underbar mamma. Titta bara vilken fint brev hon skickade till Allers för några månader sedan. Och som jag fick på posten idag. Detta måste ha varit innan pappa gick bort. Hon förtjänar ett guldhjärta minst lika mycket som mig. Det här är nog bland det finaste någon någonsin har gjort för mig.  






Lat eller bekväm?

Igår kväll när jag la mig tänkte jag att jag skulle vara hurtig nog med att ta mig en liten joggingtur såhär på morgonkvisten, eller åtminstone en längre promenad. Vad var det första jag gjorde när jag såg att klockan började närma sig sju? Jo, ställde om alarmet till klockan åtta. Nåja, jag får i alla fall en lugn morgon innan dagens arbete börjar, och en liten liten promenad till jobbet trots allt.

Jag älskar dig pappa


God kväll! Vilket skönt väder det har varit idag. När solen skiner och fåglarna kvittrar tänker jag på pappa extra mycket. Han älskade naturen. Jag kan fortfarande inte förstå att han är borta. Idag är det tre veckor sedan han tvingades lämna oss. Jag VET att han är med oss hela tiden, det är bara det att vi inte kan se honom. Men jag skulle så gärna vilja krama om honom, och tala om för honom hur mycket jag älskar honom.


Obeskrivlig saknad

Förra veckan beställde jag ett fotografi på pappa som vi ska ha på begravningen. Saken är den att det har legat på posten sedan i fredags. Men så fort jag tänker tanken på att hämta ut det får jag så ont i magen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Igår kväll, när vi precis hade lagt oss mådde jag så dåligt, att jag låg och skakade och grät så mycket att det inte hjälpte hur hårt H än höll i mig. Saknaden är obeskrivlig. Allting känns så tomt.

Vaccination



Vi var alldeles nyss och vaccinerade lilla B
Hon började pipa så fort veterinären tog i henne
Dock inte utav själva sprutan
Våran lilla skrutt!

Melodifestivalen 2009

Idag tyckte jag det var mycket högre kvalitet på artisterna i Melodifestivalen. Och alla bidragen som gick vidare till både Globen, och andra chansen var värdiga "vinnare". Måns hade nog dock varit en favorit, oavsätt hur hans låt hade varit.

Jag, H och lilla B har haft en lugn och mysig alla hjärtansdag. Jag fick andra säsongen av One Tree Hill utav H i alla hjärtans dag present. Vilket passade bra, med tanke på att jag precis sett klart säsong ett. Till den serien kan jag rymma, när verkligheten gör sig påmind.

Efter att vi varit i affären förut, och satt i bilen påväg hem hoppade det fram två stycken rådjur mitt framför näsan på oss, men ingenting hände. Änglavakt, älskade pappa.

Nu är jag oerhört trött. Kom hem vid två-tiden inatt, och gick upp vid sju i morse. Sängen väntar, och förhoppningsvis kan jag sova några timmar i streck inatt åtminstone.

B's första bussresa

Igår spenderade jag eftermiddagen och kvällen hemma hos mamma, och lillasyster. Jag tog med mig lilla B på bussen för första gången. Hon somnade tryggt i mattes knä, och gnydde bara de sista fem minuterna, vilket är förståeligt med tanke på att bussresan tog över en timma.

Vi hade förövrigt en mysig kväll. Pappa hade namnsdag så vi åt hans favorittårta. Jag åt en bit för dig också, älskade pappsen. Vi tänker på dig hela tiden och saknar dig så mycket att det gör ont, fruktsvärt ont.

Vi kollade även på Let's Dance. Morgan och Magnus är båda mina favoriter. Carl-Jan förstår jag inte riktigt varför han är kvar. Att Kitty åkte ut tyckte jag varken var bra eller dåligt. Efter Carl-Jan hade åkt ut, skulle det vara Kittys tur att åka ut i vilket fall som helst, enligt min mening.

Idag är det alla hjärtans dag, tänkte därför gå in och pussa min älskade sambo H god morgon!

Morgonpromenad




Lilla B krävde en "morgonpromenad"

Present




Idag ska jag ge en alla hjärtans dag present till mamma,
Och tala om för henne hur mycket jag älskar henne!

Dagarna försvinner

Torsdag, snart är det helg igen. Och "snart" är det den 26:e, vilket jag verkligen fasar för. Varför togs du ifrån oss pappa? Varför kunde vi inte få fortsätta att vara en hel familj? Varför kunde vi inte få fortsätta att vara lyckliga? Miljoner frågor, inga svar.

Alla hjärtans dag börjar närma sig. Idag har jag därför bestämt att vi ska baka alla hjärtans dag tårta på jobbet. Att arbeta på dagis är trots allt väldigt mysigt.


Ännu en dag

Ännu en dag. Och jag är minst lika trött som igår. Det känns som om dagarna bara går, dom bara är där. Sorgsna och tröttsamma. Hela tiden får man bita ihop när man är bland folk, och så fort man är för sig själv känns det som om man bara krymper. Det är då det spricker. Rejält.

Psykiskt och fysiskt trött

Idag är jag riktigt trött. För det första så sov jag ganska så dåligt inatt. Jag saknar pappa. Och för det andra så var jag tidigt på jobbet, vi var bara två personal, istället för tre, i och för sig så hade vi bara åtta stycken barn, men det tar ändå på krafterna, speciellt i all den sorg och saknad jag lever i. Efter jobbet gick jag hem och hämtade B, och så åkte jag hem till mamma, och min syster som kom hem ifrån Stockholm idag. Där hemma var det en borglig förrättare, som ska hjälpa oss med pappas begravning den 26:e. Usch, vad mycket känslor som kom upp. Imellanåt så kan man blockera tankarna, blunda för sanningen, vilket visserligen säkert inte heller är bra, men nu var man tvungen att gå igenom varenda tanke, noggrannt dessutom. Det går helt enkelt inte att "sammanfatta" pappa sådär rakt upp och ner. Han var världens bästa pappa, och så enkelt är det.

En liten tröst



Lilla B






Melodifestivalen 2009

I vanliga fall är jag löjligt förtjust i alla möjliga underhållningsprogram, såsom Melodifestivalen. Men idag kändes nästan hela programet som ett skämt. Och inte bara tack vare programledaren, utan också på grund utav låtarna. Den enda låten jag personligen tyckte kändes okej var Emilias, You're My World, som tur var gick vidare.


Rubriklös


Idag fanns pappas dödsannons(er) med i Göteborgs Posten
Vaddå dödsannons?
Han lever ju i våra hjärtan
Och runtomkring oss också för den delen
Overkligt, overkligt..

Planer inför kvällen

Idag ska H iväg, för att träffa några vänner och spela rollspel. Därför tänkte jag passa på att mysa till det lite extra med mamma ikväll. Gosa med vovvarna, försöka äta lite, grönsaker med dipp har jag bestämt att det blir som snacks, kolla på Let's Dance. Förhoppningsvis kommer även min morbror hit en liten stund. Samtidigt som mormor och morfar bara bor några trappuppgångar härifrån mamma och pappas lägenhet. Min lillasyster kommer inte hem förren på söndag, så henne får jag tyvärr inte träffa idag heller. Hon hade nog dock inte gett mig tillåtelse till att vara i hennes rum, och sitta vid hennes dator, vilket jag gör just nu. Så P, skyll dig själv!

Hjärtskärande

Jag gick precis innanför dörren hemma i mamma och pappas lägenhet, och det kändes precis som om mitt hjärta skulle sluta slå. Jag fick bita mig i tungan för att inte skrika, pappa, svara mig.

Jag och mamma har varit hos en stenhuggare idag och beställt en gravsten. Det är helt sinnessjukt att man till och med ska behöva tänka på om det ska få plats med fler namn där på så småningom, eller inte. Vilken sorts sten det ska vara, hur den ska vara formad, vilken text man ska ha, och vilken symbol som passar.

Jag hatar det här, och vill ingenting annat än att backa tillbaka tiden, till den 7 Januari 2009, dagen innan den här mardrömmen började, då allting fortfarande var som vanligt, då man var lycklig.

Fina, underbara pappa

Jag försökte alldeles nyss att ringa till pappas mobil. Det är fruktansvärt. Det här är det absolut värsta jag någonsin har varit med om. Det känns som om jag ska gå sönder hela tiden. Jag försöker att vara stark, men jag orkar inte mera. Jag orkar helt enkelt inte. Min pappa var, är, verkligen den mest ödmjukaste och snällaste personen i hela världen. Jag kan inte komma på en enda gång jag haft en konflikt med pappa. Han stöttade mig till 100% i allting jag gjorde. Hur ska livet någonsin kunna bli bra igen, utan honom. Jag hade kunnat göra vad som helst för att få honom tillbaka. Pappa, jag vill krama dig, hårt, och aldrig någonsin släppa taget. Fina, underbara pappa.


Kom tillbaka!

Puh, det har varit en lång dag. På begravningsbyrån fick vi ordnat det mesta. Datumet för begravningen kommer att bli den 26 Februari, drygt en månad efter dödsdagen. Usch, vad hemskt. Allting känns så overkligt att man varken vet ut eller in. Pappa, kom tillbaka till oss!

Idag var jag även inne hos en urmakare, som tog bort några länkar på pappas klocka, så att den nu passar mig.

Och ute snöar det, B blev alldeles tokig när vi var ute förut. Hon grävde ner nosen så djupt det bara gick i snön, och gjorde volter om vartannat.

Morgon


Inatt drömde jag om pappa igen. Att han var sjuk, men skulle bli bra. Han känns så himla nära.


Idag är jag uppe tidigt, trots att jag är "ledig" ifrån jobbet. Jag och mamma ska till nämligen till begravningsbyrån idag. Fast det är inte förrens klockan två. Vi hade dock tänkt att ta en fika innan.

Jag har precis varit ute med lilla B, och satt på Vakna Med The Voice på Kanal 5. Vilket jag faktiskt aldrig har tittat  (knappt lyssnat) på tidigare. Jag föredrog NRJ In The Morning, när jag kom åt en radio på morgonen "förr i tiden".

Nu hade jag alldeles strax tänkt att gå ner och göra lite frukost till mig och min älskade H.

Första arbetsdagen

Idag gjorde jag ett försök till att återgå till jobbet, vilket faktiskt gick okej. Visst fanns de tillfällen då det kändes som om jag skulle bryta ihop, men samtidigt gav barnen (och arbetskamraterna) mig lite styrka till att orka fortsätta. Det märktes att dom hade saknat mig.

Alla är vi olika

Nu känns det sådär förj*vligt igen. Eller igen och igen. Känslan finns ju där hela tiden, det är bara det att imellanåt släpper man den mer inpå. Jag har en sådan klump i magen att det känns som om jag ska kräkas hela tiden. 

Men vi fick åtminstone ifyllt några viktiga papper idag, och ringt några ännu viktigare telefonsamtal.

Min lillasyster P är hos sin pojkvän, i Stockholm, också det gör ont i mig. För det första så tror jag att mamma behöver henne här hemma, även jag. Och för det andra är jag så fruktansvärt rädd att hon bearbetar hela den här mardrömmen på helt fel sätt. Fast återigen, bara en själv vet vilket sätt som är mest effektivt för en själv. P, oavsätt vad så tänkar jag på dig.

Bitter

Idag ska jag lämna mina två älsklingar H och B hemma, och bege mig hem till mamma för att hjälpa och stötta henne med alla miljoner papper som behöver fyllas i. Det finns så mycket runtomkring som behöver fixas, helst av allt nu på direkten, fort ska det tydligen gå. Som om det inte redan var nog..

Jag vill vakna nu

Så fort tanken om att pappa är borta, börjar smyga sig på en, försöker man att ignorera den. Jag fullständigt avskyr den tanken. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant. Det känns som om han hela tiden ska komma tillbaka till oss. Att man ska vakna upp ur den här mardrömmen. Det är speciellt på morgonen den här tanken dyker upp, då känns det ännu mer som en dröm. Man vill liksom kasta sig på telefonen, ringa honom, och höra hans röst, för att försäkra sig om att det inte är sant. Att allting bara var en dröm, som om det varit så många gånger innan. För hur många har inte drömt en mardröm om att någon nära har gått bort. Allt jag vill är att vakna upp, och att allting ska vara precis som förut.


RSS 2.0