Valborgsmässoafton

Idag tar vi det bara lugnt här hemma. Jag har haft så fruktansvärt ont i huvudet hela dagen, och är dessutom tröttare än tröttast. Känner inte alls för att festa till det ikväll. Istället har jag, Henke och lilla Bella tagit en "promenad" nere vid havet. Vid hamnen spelade dom live-musik och tände brasa. Vi har ätit gott ikväll, ungsbakad lax, och jag har tillochmed köpt mig en liten godispåse kvällen till ära. Alldeles strax tänkte vi sätta på en mysig film och bara vara. Stackars människor som är ute och super till det på stan ikväll, jojo minsan.




Mina älsklingar <3

Klippt klippt kommer aldrig igen

Vad var det jag sa? Tjejen som klippte Bella sa att hon hade en stark vilja och gott självförtroende. Hon rådde oss att vara lite mer bestämda när det gäller vissa saker, som tillexempel borstningen. Vilket vi i och för sig visste, men eftersom att hon är så pass liten och söt ger vi, eller i alla fall jag efter lite mer än jag egentligen borde. Men som hon också sa: ju mer bestämd jag är, desto tryggare blir även Bella.



En nyklippt gos!

Dags för Bella-bus första klippning

Nu ska vi alldeles strax iväg och klippa lilla Bella för första gången. Hoppas hon som ska klippa henne är stark, för Bella är en mycket bestämd ung dam. Skämt och sido, stark kanske hon inte behöver vara, men däremot så måste hon nog ha ett tålamod som heter duga. Här hemma får vi nämligen varken borsta henne, eller sätta upp en toffs, att bada är även den en pina enligt den här lilla skrutten.


Inte ens om man blundar riktigt hårt?

Äntligen hemma ifrån både jobb och möte. Mötet på Sahlgrenska blev vi inte direkt klokare på. Vilket jag inte trodde heller för den delen. Bara att närma sig Sahlgrenska gör att jag får kalla kårar. Att sedan "tvingas" gå in där och sätta sig i exakt samma rum som man har suttit i så många gånger innan gör att man vill försvinna. Försvinna hem till sängen, gömma sig under täcket, blunda och önska att man kunde få vakna upp ur den här fruktansvärda mardrömmen. Hur omöjligt det än må vara.


Varför, varför, varför?

Ju senare klockan blir desto större blir klumpen i magen. Det är illa nog att man mår såhär i "vanliga" fall, men just nu är det dubbelt så jobbigt. Jag och mamma ska nämligen på uppföljningsmöte på Sahlgrenska i morgon. Vi har så många frågor, men dessvärre tror jag inte att det finns några som helst svar på dom. Inga svar kan få det att bli bra igen. Inga svar gör att pappa kommer tillbaka. Det finns inget svar på frågan varför. Men ändå frågar jag mig själv just varför om och om igen. Det känns fortfarande som om jag lever i en mardröm, en mardröm som jag sakta börjar förstå aldrig kommer vakna upp ur.

Apropå cupcakes

På tal om cupcakes så är det faktiskt jag som har bakat dom. Någonting sött är ett måste på ett kalas, oavsätt om det är ett barnkalas eller vuxenkalas. Hur som helst, till en början satsade jag på en dubbel sats, alltså ca 40 stycken, vilket tog mig ungefär två timmar. Jag satte in dom, fina måste jag påpeka, i kylskåpet för att frostingen skulle stelna, när jag sedan tog ut dom var dom helt plötsligt inte så fina längre, utan istället helt platta. Då tittade jag (vrålförbannad) igenom receptet för att se om det möjligtvis var någonting jag hade missat. Vilket man nästan kan säga att jag hade gjort, jag hade nämligen lagt i vaniljsocker istället för bakpulver. Jag gjorde sedan (fortfarande vrålförbannad) en ny sats, en enkel denna gången, cirka tjugo stycken, mycket slarvigare, och inte alls lika fina, däremot toppigare nya cupcakes. Vilket tog mig ungefär en timma.


Sammanfattning: Nästa gång köper vi glass!


Femtioelva cupcakes

Idag har jag ätit och druckit en väldans massa "skit", en ljus fralla, en cupcake, en glassbåt, en cupcake till, ett eller två glas fanta, en hel Subway-macka, ett glas cola, ännu en cupcake, lite chips, en chokladboll, och alldeles snart ytterliggare en cupcake. Och kvällen har inte mer än börjat. Dock så var jag ute med Bella i sisådär tjugo minuter förut, och hjälpte inte det ens lite så kommer det förhoppningsvis en dag i morgon också, en betydligt nyttigare. Inte godare, bara nyttigare.

Lyckad lördag

Igår hade vi en lyckad kväll, massa, massa god mat och trevliga människor. Idag är jag dock oerhört trött. Men jag kan ändå inte sova. Jag har ingen aning om senast jag sov en hel natt och gick upp efter åtta. Jag bjuder på lite bilder från igår istället.















Inför kvällens kalas

Idag blir det full rulle här hemma. Eftersom Henke nyss fyllt år nalkas det nämligen kalas här hemma. Grillen ska invigas för i år, och förhoppningsvis kommer det massa skönt folk. Nu är det "bara" alla förberedelser som måste tas tag i, svårt med tanke på att jag fortfarande ligger i sängen, med datorn i knät, och en mysig vovve brevid mig. Känner jag mig själv rätt så kommer jag nog ligga kvar ett bra tag till. Man kan ju inte gå ifrån en sådan här liten krabat.


Maktgalen

Henke ville ta ner flaggspelet, men det ville inte Bella







Och det är ju trots allt hon som bestämmer är hemma.

Bullar i ugnen


Förövrigt så bakar jag bullar till "födelsedagsbarnet" här hemma. Igen.
Men det är han värd!


Idag är det ingen vanlig dag..


För idag är det Henkes födelsedag, hurra, hurra, hurra! Idag fyller min älskade sambo år. Dagen har knallat på som vanligt. Förutom födelsedagspresenter och extra många pussar då såklart. Egentligen kan jag tycka att man borde fira sin födelsedag ordentligt, varje år, trots att man har kommit till det stadiet då det inte är lika kul att bli äldre. I och för sig, med tanke på våran åldersskillnad så kanske jag känner precis likadant då det är min tur. Det är samma sak på jobbet, en del av mina arbetskamrater vill inte ens att man ska kommentera att dom fyller år, och så kommer lilla jag tjugotvå år gammal och tycker fortfarande att det är jättekul att fylla år. Vi får helt enkelt se hur länge till det känns just kul. Jag skulle tippa till sisådär tjugofem. Eller, vad säger ni?

Sen onsdag

Som vanligt på onsdagar så slutar jag inte förrens halv sju, så vi har precis ätit middag här hemma. Vegetarisk "köttfärssås" och spaghetti var det jag orkade laga idag. Vi bjöd till och med Henkes pappa på min lilla specialare. Just nu känns det som om det är första gången jag sitter ner idag. Jag är helt slut i både kropp och själ. Och för första gången idag andas jag ut och slipper låtsas. Snart kommer tårarna.


Obeservera


Att ett nytt avsnitt av The Hills finns på MTV's hemsida

Henkes födelsedagspresent

Henke fyller år på torsdag och därför har jag varit i stan hela eftermiddagen för lite present-shopping. Vilket jag lyckades med, över förväntan dessutom. Jag är faktiskt nöjd med årets födelsedagspresent, möjligtvis för första gången någonsin. Det bästa av allt var ändå att han sa åt mig att köpa precis vad jag ville, vilket jag självklart gjorde. Jag litar på dig sa han. Det får mig nästan, fast bara nästan vara lite orolig inför torsdagmorgonens öppning utav paket. Men om jag är nöjd, så borde väl även han vara nöjd? Han sa ju faktiskt att han litade på mig. Det är precis det jag ska skylla på om jag får se några ledsna miner på torsdag, jajamensan. Babbel, babbel.


Hundvakt


Idag är jag hundvakt åt mammas lilla Elsa. Mamma är nämligen i Ullared med en vännina. Elsa är så otroligt snäll, och kelen dessutom. Hon föjer varje steg man tar och sitter mer än gärna i knät. Men ack så busig.


Ett nästintill tamt rådjur

"Vårat från och till husdjur var tillbaka idag"







Bella ville gå ut och leka med den.

Liten och ynklig


Just nu känner jag mig väldigt ynklig. Jag kom precis hem till ett stort tomt hus, Henke är och spelar rollspel med ett par vänner, visserligen är lilla Bella här och jag hade nog egentligen behövt vara lite ensam, samtidigt som jag blir extra ledsen då. När jag vet att ingen ser på så spricker det. Tårarna bara rinner, tills jag inte kan andas ordentligt och jag grips av panik. Nu ska (måste) jag försöka sansa mig, ignorera mina fruktansvärda tankar, gå ut med Bella och sätta på någon film eller liknande. Så enkelt är det.

När mörkret faller


Nu börjar mörkret smyga sig på, och jag börjar må (om möjligt) ännu sämre. Saknaden gör än en gång sig påmind på ett helt annat sätt. Visserligen finns den där, hela tiden, men klumpen i magen växer sig bara större och större ju mer tiden går. Nu har den samlat på sig så mycket under dagen att det känns som om den ska spricka vilken sekund som helst. Att det kan göra så fruktansvärt ont i varje liten del utav mig trodde jag tidigare inte ens var möjligt. Nu har det blivit en del av min vardag. Precis som pappa var för bara några månader sedan. En del av min vardag, en stor del, en enorm del, en obeskrivligt enormt stor del. En del som jag skulle i princip vad som helst för att få tillbaka. Han var inte bara en del , han var min pappa, min älskade pappa.

32 månader tillsammans


Idag fick jag en bukett med blommor utav min otroligt fina sambo <3



(bilden är även den tagen för sisådär 32 månader sedan.)

Missa inte!


 

Dubbelavsnitt utav Desperate Housewives ikväll!

Lunch med mammsen (shoppa, shoppa)


Idag har jag varit i stan med mammsen. Meningen var egentligen att vi bara skulle äta lunch tillsammans. Men hur lätt är det att inte köpa någonting då man är i stan? Så en liten kofta fick följa med mig hem, den var faktiskt på rea. Och okej då, ett par örhängen också. Men det var allt. Ska man möjligtvis lämna kvar kontokortet hemma när man vet att man kommer bli frestad till att köpa någonting, eller ska man försöka stå emot shoppingsuget? I och för sig så tycker jag faktiskt att man får lov att passa på ibland då det finns pengar på kortet.





Söta små örhängen

Dagens aktivitet


Skvallertidningsläsande och tv-tittade, en produktiv dag helt enkelt ;)


Påskmiddag


Strålande sol idag med. Jag och Henke lyxade till det och åkte och köpte bröd på bageriet idag, och det är nästan så att man hade kunnat sitta ute och äta frukost. Hur som helst, igår var vi hemma hos Hannes och Emma-Karin på påskmiddag. Emma-Karin gjorde världens godaste shot med Likör 43, blåbärssoppa och grädde. Det kanske inte låter så gott, men det var nästan som en efterrätt. Annars tjötade vi och hade det trevligt som vanligt. Idag hade jag egentligen inte tänkt att göra någonting alls, men samtidigt kanske man ska passa på att pyssla med både hus och trädgård vilket man inte hinner i vanliga fall under en helg. Fast jag är ju så trött. Nåväl, det tål att tänkas på.

Påskpresent


Trots att jag och sambon had bestämt oss för att inte ge varandra några påskägg i år, fick jag någonting ändå, någonting ännu bättre än ett påskägg, nämligen tredje säsongen utav One Tree Hill. Som jag har längtat!

Dock så får han ingen present utav mig, för det var ju egentligen så vi bestämde. Han får helt enkelt skylla sig själv. Är det möjligtvis en oskriven regel som finns? Ingen present = en present ändå?




Nämnde jag att jag har en underbar sambo? <3

Påsklunch


Idag har vi som sagt haft påsklunch här hemma. En jättetrevlig sådan dessutom. Det är så himla mysigt att umgås med familjen. Och även om det är en ytterst liten tröst så tror jag faktiskt, och hoppas innerligt att pappa har varit med oss på det sättet han kan. Älskade lilla pappsen <3




Mamma, morfar och mormor njuter utav det fina vädret!



Min kära mor och hennes ögonsten Elsa :)

Kom tillbaka!


Puh, nu har jag också Henke handlat alla grejer inför morgondagen. I morgon ska nämligen min mamma, min morbror Lars, min mormor och morfar och Henkes pappa komma hit på påsklunch. Vi ska bjuda på en massa gott och har tillochmed köpt påskägg till var och en. "Barnen" har bytt plats och nu är det dags att bjuda tillbaka.

Tanken på att pappa inte kan vara med oss gör mig så ledsen att jag vill skrika rätt ut. Jag räknade med så att pappa skulle få plats i bilen, köpte extra mycket choklad för att fylla pappas påskägg (pappa älskade choklad) och var nära på att köpa pappas favorit-whisky på systemet. Det är inte bara den här oändliga smärtan och saknaden som finns utan även sådana där saker.

Jag tittar på pappas foto här hemma och tänker: Pappa, nu har du varit borta länge nog, när kommer du tillbaka till oss? Vi saknar dig så fruktansvärt mycket. Kom tillbaka, kom tillbaka, kom tillbaka.. snälla kom tillbaka!

Jag saknar dig pappa


Nu säger vi god natt efter en intensiv dag
Och hoppas på åtminstone några timmars sömn



Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det än är
Saknaden efter pappa finns där hela tiden
Just nu är den extra stark
Jag skriker inombords!


Påsklunch på jobbet


God morgon! Nu väntar jobb och där en stor påskbuffé. Gott kan tyckas. Undrar bara hur mycket mat man får i sig när man ska mata sjutton hungriga små barn också? :)

Fröken velig!


Tisdagen avklarad, vad skönt att det bara är fyra arbetsdagar den här veckan. Eftermiddagen har spenderats på Kungsmässan med min kusin Matilda. Jag var shoppningsugen när vi väl kom dit. Men ändå köpte jag bara en randig tröja på Zara. Fast egentligen ett linne på H&M också. Som jag dock lämnade tillbaka sisådär fem minuter efter att jag hade köpt det. Vilket jag dock ångrar nu, jag hade nog bra gärna velat ha det där linnet ändå. Är det kanske därför folk kallar mig velig?

Familjen Annorlunda


Jag mår riktigt illa. Har precis ätit både smörgårstårta och vanlig tårta. Henkes pappa fyller år idag så vi har haft kalas för  honom här hemma hos oss, med ungar dessutom. Fröken på dagis, fröken hemma! Nästa steg är att slänga mig på soffan och titta på "Familjen Annorlunda", disken får vänta, PUNKT.

Backa tillbaka tiden


Himlen är alldeles blå, solen skiner och fåglarna kvittar. Men ändå känner jag bara för att gömma mig under täcket. Jag vill drömma mig tillbaka till förra året vid den här tiden. Då vi var en hel familj. Då jag var tillfreds med livet och kände mig lycklig. Tänk vad mycket man tar för givet. Att livet kan förändras så fruktansvärt snabbt. Att någon bara kan slitas ifrån en så brutalt. Jag vill ingenting hellre än att backa tillbaka tiden, radera allting som har hänt de senaste månaderna. Jag vill glömma dom. Inte förtränga dom, jag vill få dom ogjorda.

Jag vill vara i pappas famn igen.


Angående Robinson


Och angående Christian, är han självgod eller självgod?

Just nu


Reprisen utav Robinson



Jag och Bella ligger fortfarande i sängen och gottar oss <3

Trevlig lördagkväll


Igår storstädade vi som sagt, det tog oss HELA dagen, från klockan nio på morgonen till klockan sex på kvällen, nonstop. Nåväl, nu är det gjort i alla fall. Vi hade förövrigt en väldigt trevlig kväll med Hannes och Emma-Karin. Vi åt och tjötade, åt och tjötade om vartannat. Tanken var väl egentligen att vi skulle sjunga lite ABBA-Singstar också, men inte ens det hann vi med, med tanke på att vi åt och tjötade så mycket. Nämnde jag att det var en trevlig kväll? :)

Storstädning på g


Idag har fullt upp. Vi ska ha middagsgäster ikväll och vi har inte storstädat på ett bra tag. Grattis till oss som förmodligen får dammsuga, moppa och vippa under denna soliga förmiddag. Skylla oss själva finns det ingenting som heter.

Jag skriker inombords


Idag var jag och mamma på pappas grav. Mamma hade varit där tidigare i veckan och gjort det lite vårfint. Men idag planterade jag två stycken påskliljor och tände ett ljus. Det gick inte att få stopp på tårarna, jag hade nog kunnat sitta där hur länge som helst och bara pratat med honom. Han känns så levande. Precis som om han ska komma tillbaka vilken sekund som helst och göra allting bra igen. Jag saknar honom så himla mycket. Hela tiden. Imellanåt blundar jag för sanningen. Han är inte borta. Han finns. Jag vill inte, kan inte acceptera verkligheten som den faktiskt är.

Studiedag


Idag hade vi studiedag på jobbet. Vi hade skapande verksamhet. Fröknarna fick alltså leka barn. Vi har målat, klippt och klistrat, och framförallt lekt en massa lekar. Vilket faktiskt var riktigt roligt, och mer lärorikt än vad man tror. Ett extra stort + var att jag egentligen hade det sena passet och skulle ha slutat halv sju men slutade redan klockan ett.

Avgörande


Jag vann inte kriget igår, tyvärr, däremot så lovade han mig en tripp till Plantskolan i helgen. Massa nya vårblommor till hela huset. Jag gillar att köpa blommor och piffa till det lite, däremot tycker jag det är mindre kul att vattna dom efteråt.


IKEA


Sambon och jag ska till IKEA :)
Jag röstar för storshopping
Han röstar för en snabb visit
Vem vinner?


Angående dagens utmaning:


Det kommer en ny dag i morgon.

Skrämmande tankar


Jag har alltid tyckt om att titta på sjukhusserier, så som Cityakuten nu precis som så många andra Grey´s Anatomy. Men efter att ha spenderat ett x antal timmar på sjukhus "på riktigt" i det "verkliga livet" så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka och tänka. Jag förstår att det är meningen att dom ska försöka relatera till fall som säkerligen skulle kunna hända på riktigt, men då får dom mig samtidigt att ifrågasätta om all drama som händer bakom även det speglas i det verkliga livet. Tänk i så fall hur många fel som måste begås bakom stängda dörrar.


Roadtrip


Sent igår kväll kom min syster och hennes "nya" sambo till Göteborg. Lite surt att jag förmodligen inte kommer hinna träffa dom. Idag jobbade jag nämligen till halv sju, och i morgon är det kris på jobbet så jag antagligen kommer därifrån alltför tidigt i morgon heller. Tidigare var jag så optimistisk att jag trodde att jag skulle hinna träffa dom i morgon efter jobbet, men eftersom dom ska ända till Stockholm så antar jag att dom inte är kvar i stan vid fem. Jag skulle dock väldigt gärna vilja träffa dom så därför planerar jag och mamma om en liten roadtrip till Stockholm inom en snar framtid, surprise, surprise.



Jag och min söta syster

Dagens utmaning:


Idag ska jag fälla en tår mindre än igår.

RSS 2.0