Dagens humör:

Idag känns det istället som om jag har fötter lika stora som betongblock. Det positiva höll alltså inte i sig särskilt länge. Det regnar. Och jag saknar.

Prisa skatteåterbäringen!

Tänk vad lite sol kan göra för humöret. Idag känns det som om jag har dansat runt på fjäderlätta fötter. Eller okej, där överdrev jag en aning men gladare, det blir man (observera att man i det här fallet är jag) allt. Så mycket gladare att inte mindre än tre påskliljor fick flytta hem till mig. Någonting som gjorde mig ytterliggare lite gladare var att skattebeskedet kom idag, lite mer än 6000 kronor fick jag minsann tillbaka, till min alltför tunna sommarplånbok = mycket välbehövligt! Visst låter jag ovanligt positiv? Borde jag fortsätta i samma anda?


En heldagslunch

Jag "lunchade" med en gammal kompis till mig igår. En lunch som sedan blev till en fika. Och som slutade som en heldag på stan. Det var bara det jag ville säga.

Uppdatering på g

Jag har kommit ännu en bit på vägen. Idag var det nämligen kursavslutning och redan i morgon börjar nästa kurs. Terminens sista dessutom. Sedan är det sommaruppehåll. Vi har drygt tre månaders sommaruppehåll. Jag skulle gärna vilja kalla det sommarlov, men det stämmer inte riktigt. Tre månader är förövrigt alldeles för lång tid. Jag babblar på..

I morgon skall jag träffa min söta mormor inne i stan efter kursintroduktionen, hon skall shoppa, och jag skall shoppa. Behöver jag påpeka att jag längtar tills i morgon?

Även idag har jag haft en mysig dag. Tillsammans med mamma, syster och vovvarna. Bara pappa som saknas.. 

Ett relativt konstigt formulerat inlägg, men jag ville mest bara göra en uppdatering.

Nu väntar soffan, och sambon..


Borde, måste?

Jag har en "slapphelg" (som vanligt tänker ni) men efter en relativt mödosam vecka med ett avslutat projektarbete och sena dagar på jobbet är detta riktigt välbehövligt. Egentligen så skulle jag, Emilie och Becca festat till det lite igår men eftersom Emilie hade ont i halsen och jag var alldeles för trött sköt vi upp detta. Så idag har vi då inte gjort många knop här hemma. Vi tog oss som vanligt till bageriet för de obligatoriska helgfrallorna i morse och efter det en morgonpromenad med Bella, i hela fem plusgrader, wiho! Sedan dess har jag knappt gått ifrån sängen, har haft datorn på magen med tv:n framför mig och ätit både choklad och druckit coca cola. Slappt, men lyxigt. I eftermiddag/kväll väntar (förmodligen) heller ingenting alltför ansträngande, fast jag borde i och för sig plugga. Vilken tur att borde inte betyder måste..

Ironi

"Våran" kvinnliga veterinär ringde just till min sambo för att kolla hur allting gick med lilla Bella, trots att de stängde klockan sex, bör jag vara orolig?


Halv Åtta Hos Mig

Jag har typ blivit beroende av matlagningsprogrammet Halv Åtta Hos Mig, det är mysigt på något konstigt sätt. Fick en förfrågan om att gå med Veronica på Poweryoga i morgon mellan klockan sex och sju, varav jag tackade nej till för att jag inte hade hunnit hem till programmet då. Pinsamt eller pinsamt? Därför skall jag nog ta en extra lång löparrunda i morgon.. INNAN Halv Åtta Hos Mig.

..

Pappa, nu har du varit borta länge nog. Vart befinner du dig? Jag tände ett ljus för dig och lade en röd ros vid din grav häromdagen, men du kändes inte närvarande. Jag saknar dig.

Kompakt sammanfattning

Här kommer en kompakt sammanfattning utav helgen som varit: I fredags tog jag "ledigt" ifrån skolan och spenderade istället dagen hemma hos mormor och morfar, med en massa kortspel och skratt. Sådana tillfällen måste verkligen tas tillvara på mera känner jag. En riktigt mysig dag helt enkelt! Igår kom mamma med Elsa förbi och vi tog en skön långpromenad i vårsolen, och fikade med saft och bullar på en brygga vid havet. Bella och Elsa hade hur kul som helst, de små busvovvarna. Sedan så tittade självklart jag och sambon på Melodifestivalfinalen och jag tycker utan tvekan att det var rätt låt som vann, då jag tycker Anna Bergendahls låt This is my life är helt fantastisk, har haft den som ringsignal på min Iphone sedan den släpptes. Henke delade dock inte min åsikt utan hejade istället på Pernilla Wahlgrens låt Jag vill om du vågar, vilket han förmodligen var ensam om i hela Sverige. Med en gnutta ironi. Förövrigt så tycker jag att Salem Al Fakirs låt, och Eric Saades låt också var bra. Och Darins, men den har redan blivit ganska så uttjatad på radion. I morse var det färst bröd som gällde ifrån bageriet, och sedan dess har det bara varit filmtittande i form utav Sherlock Holmes och lite surfande. Skall försöka få med mig sambon ut på en promenad alldeles strax men jag tror dessvärre det är ganska lönlöst. Fast försöka kan man alltid.


Dagens i-landsproblem

Är det för optimistiskt att sätta på sig skinnjackan idag?


Äntligen vår!

Gårdagen bestod utav en trevlig långfika och en skön promenad i vårsolen:



Solen skiner



Emilies jacka åkte av fortare än kvickt



Tänk så mycket vädret kan göra för humöret


Vårstädning?

Jag och Henke skulle vårstäda hela huset igår, vi köpte rengöringsmedel, trasor och dylikt för närmare 600 spänn, vilket resulterade i ett grundligt städat kök. Det var väl ungefär vad vi orkade med efter våran shoppingrunda. Så mycket för våran stora husstädning kan man tycka, men vi fick i alla fall ett rent och fint kök, där det sedan kändes väldigt fräscht att laga mat i. Vad som däremot inte kändes lika roligt var att städa upp efter den där matlagningen. Men det är en annan historia.

Nu skall jag iväg för en fika tillsammans med fina Emilie på Nordgården, mysigt!

Dilemma

Jag är snål, eller sparsam kan man också tycka, det beror helt och hållet på hur man ser det. Det är nämligen så att jag bor mellan två busshållplatser där den ena är inom Göteborgs-zonen och den andra inom Kungsbacka-zonen. Vilket är en väldig skillnad i prisväg, då ett månadskort hade kostat 325 kr för mig ifrån Göteborgshållplatsen och hela 750 kr ifrån Kungsbackahållplatsen. Självklart väljer jag det första alternativet men då får jag istället gå 40 min till själva hållplatsen istället för 10 min. Också detta kan man se på två helt olika sätt. Antingen får jag en rask promenad och blir förhoppningsvis både piggare och friskare eller så lunkar jag med tunga steg och förbannar mig över att behöva gå på morgonen i denna kylan. Allting är ju trots allt relativt.

RSS 2.0