Snart är det jul

Idag har jag och Elliot umgåtts med Katrin och hennes dotter Cleo, och Sofie med hennes dotter Jolie.
Dessa tre små under är precis jämngamla och har hängt ihop från start.
Vi lunchade och shoppade på ett köpcentrum här i närheten, köpte bland annat denna tomtedräkt till E:
 
 

Första trotset?

Den senaste tiden har Elliot "testat rösten" för fulla muggar. Vilket han har gjort i perioder. Det låter i princip likadant när han är glad, ledsen och arg, så jag gissar på att han skriker bara för att han kan. Men oj vilken pipa han har, och aj vad ont det gör i öronen. Han vägrar ligga på rygg så blöjbytena är inte alls särskilt roliga just nu. Nu ikväll försökte han vända sig om gång på gång och jag lade hela tiden tillbaka honom, då tittade han riktigt argt på mig, rynkade ögonbrynen och skrek ett vad jag uppfattande ett argt skrik i ren protest. Nästan så att spegeln gick sönder, jag lovar. Då kunde jag verkligen inte hålla mig för skratt. Den lilla lilla rakarungen!
 

Tur att han är så söt ;) <3

Mys

På "Elliots" önskelista till jul står en Klippan filt i ull, helst en med ugglor på, och helst en grå:
 
 
 
 
 
 

Första julklapparna

Och så var Elliots första julkappar inhandlade, då KappAhl just nu har 3 för 2 på alla barnkläder, var jag ju bara tvungen att samla på mig lite i storlek 80, vilka jag tror och hoppas kommer att passa perfekt efter jul:
 

Mysig och rolig onsdag

Åh, vilken mysig dag vi har haft idag, bara jag och Elliot. Efter en lugn och mysig morgon tog vi bussen till Kungsbackas simhall för första babysimlektionen. Elliot sken upp som en sol när han fick komma i vattnet och plaskade för fulla muggar, smaka på vattnet var visst också en hit. Vi längtar redan till nästa gång. Därefter tänkte jag att Elliot skulle vara trött, för det har jag fått höra från alla håll och kanter, att de sover väldigt gott efteråt, jo men tjena, han somnade nu vid halv åtta, så han har varit vaken i princip hela långa dagen. Men på väldigt gott humör, så vi fikade och shoppade en mössa på Kungsmässan, och tajmande in skjuts hem med pappsen. Som skrivet, en toppendag!
 
 
 

CIRKUS PO.P


 
Väcker stora ha-begär, särskilt då Elliot snart har växt ut sina nuvarande ränder
 

Fleeceoverall (igen)

Nu har vi bestämt oss, det blev en Lundmyr Of Sweden fleeceoverall:
 

Som förmodligen kommer att fungera ända in på vårkanten:
 
 
 

Ett lite seriösare inlägg om amning

Jag har den senaste månaden dragit ned markant på amningen, för bara en månad sedan ammande vi säkert minst åtta gånger om dygnet, och många fler innan det, tills nu tre-fyra gånger om dygnet. Jag tycker att det är skönt att Elliot äter så pass mycket "vanlig" mat nu som han faktiskt gör. Redan vid smakportionerna var han snabb med att få in rätt teknik, och han verkar inte vara vidare kräsen heller, förutom när det gäller min matlagning då, men det kan man kanske inte klandra honom för. Igår åt han dock fläskkotlett med potatis och morötter som jag hade kokat ihop med god aptit. Då hade jag i och för sig mixat det till ultrapure, så det kanske är konsistensen av de tidigare rätterna som han har ogillat. Hur som helst, jag känner att jag inte är beredd att sluta amma helt, då det är en väldigt mysig stund än så länge, om man gör det i hemmets trygga vrå. Men samtidigt längtar jag tills min kropp bara är min egna igen. Elliot blev sju månader för några dagar sedan så än behöver jag inte bestämma mig. Men att amningen redan från början har fungerat bra och fortsatt göra det hittills är jag väldigt tacksam över.

Lördagen

Igår hämtade vi upp min mamma och spenderade dagen hemma hos min mormor och morfar
Jag är mer än glad över att Elliot har fått möjlighet att träffa både sin gammelmormor och gammelmorfar,
det är så fantastiskt att se kärleken dem emellan <3
 


Samtidigt faller tankarna om min egna pappa över mig, att min son aldrig kommer att få träffa sin morfar,
och vice versa. Jag bara VET att de hade blivit bästa vänner <3

Matrutiner

Jag ammar betydligt mycket mindre nu. Cirka fyra amningstillfällen under ett dygn blir det allt som oftast
 
Elliots matrutiner:
04:00-05:00 - tidig morgonamning (somnar alltid snabbt om i någon/några timmar till)
08:00-09:00 - frukostgröt
12:00 lunch, oftast i form av en halv till en hel stor burk mat (än så länge vägrar Elliot min egenlagade mat, hmpf, och nej det är ingen ursäkt, har försökt med fem-sex rätter men det är antingen några få skedar som går ned, eller ingenting alls, men vi kämpar på)
14:00 fruktpure
15:00-16:00 lite amning igen (skulle lätt kunna bytas ut, men det är skönt att varva ned, och mysigt!)
18:00 middag, samma som lunch, eller lite utav våran mat om det går hem
19:00-20:00 En flaska kvällsvälling
Allt emellan 23:00 och 02:00 vill Elliot helst amma yterliggare en gång, men det vill helst inte jag ;)
 
Låter detta som lagom, för lite, eller för mycket?
 
Och jag måste bara tillägga att från att ha sprängfyllda bomber med mjölk till taxöron till tuttar både känns bra och dåligt. Jag slipper byta bh/tröja alltför ofta, och Elliot tycker om att "nypa" tag och gosa med allt extra skinn. Sen att det ser mindre attraktivt kanske inte är lika kul, men snart kanske jag kan få köpa en riktig BH, en super-duper push-up, med bygel dessutom, åh bygel..
 
 
 
 
 

Today

Och så landande man i soffan efter en minst sagt hektisk dag. Lilleman och jag gick upp halv sju i morse och sedan dess har det varit full rulle. Vi har bakat kladdkaka med tosca- överdrag och scones, och bryggt en väldans massa kaffe. Vi har nämligen haft föräldraträff här hemma. Två mammor med deras döttrar, och en pappa med sin dotter. Konstigt nog är det 90% töser där vi brukar hålla till, men inte Elliot emot ;)
 
 

Veckan som kommer

Och så var det måndag igen.. denna veckan bjuder bland annat på babycafé i morgon, babysim på onsdag, och babyträff hemma hos oss på torsdag. Klurar lite på vad jag skall bjuda på då, men det lutar åt något gott bröd och kladdkaka, vilket alltid känns som ett säkert kort. Nu är ju minisarna så pass stora också så det blir lite fika till dem med, päron/kiwi-pure och banan/mango-pure hade jag tänkt, och så majskrokar såklart. Att ha veckorna planerade med babyaktiviteter är ju helt fantastiskt, ljuvliga mammaliv!
 
 
Köpte lite nytt till Lilleman igår, mustasch- tryck är ju bara för charmigt :)

Hög på livet

Just nu känner jag mig hög på livet. Fredagskänsla deluxe har infunnit sig. Jag och Elliot kom precis hem från en två-tre timmars SOLIG promenad med en mammavän, och så lite gungning på det. I skrivande stund springer han omkring som en tok i sin gåstol och tjoar och tjimmar. Bara de här meningarna har tagit mig en evighet att skriva, då jag knappt kan slita blicken från min alldeles egna skatt. Jag skulle kunna leva såhär föralltid. Om några timmar kommer pappan hem, då skall vi fredagsgotta oss med lite plockmat, däribland parmaskinka. En smågodispåse lyckades jag köpa på mig också. Ja, ni hör ju.. fredagsmys!
 
 

Ikväll:

Dubbelavsnitt av Grey´s Anatomy
Äntliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigen!

Nils-dagen

Idag har Elliot namnsdag, han heter Nils i andranamn, vilket han hedrar sin morfar med då han hette Nils-Owe
 
 
Idag har vi varit på baby-café, vilket alltid är lika mysigt
Efter det mötte vi upp Emilie, gick en långpromenad och spenderade eftermiddagen hemma hos oss
Nu på kvällen tyckte jag att Elliot kändes lite varm och visst hade han feber igen 38,5 grader,
han som hade varit feberfri i flera dagar och snuvan som i princip var borta helt 
(den har i och för sig inte kommit tillbaka heller)
Hoppashoppas den fortsätter hålla sig borta och att febern också är borta när vi vaknar i morgon.

Dubbeldagen

Vattenläckan i morse lagades ganska omgående och jag fick mig mitt morgonkaffe :)
 
Måndagar innebär dubbeldagar för oss här hemma, men idag hittade vi inte på någonting kul för just Elliot,
utan vi åkte istället och tittade på kök till mammans stora glädje, och äntligen börjar bitarna falla på plats.
Vi vill ha ett ljust och lantligt kök, vita luckor, vitt kakel och någon bänkskiva som bryter av det hela lite.
Jag är egentligen en stark motståndare till ek, men idag gick vi förbi ett kök med just vita luckor, vitt kakel, och en bänkskiva i ek, där både jag och sambon kände wow, det här är fint, det här är vi, så tummen upp för ek för tillfället.
 
Förövrigt så rinner äntligen inte snoret på Elliot längre så i morgon skall vi nog titta förbi på babycaféet,
så mysigt med sådana aktiviteter!
 
 
Lycka!

Dagen börjar ju bra

"Vattenläcka i Särö-Kullaviksområdet, reparationsarbete pågår"

Men, mitt morgonkaffe då? 

Fleeceoveraller

Sitter och kollar på fleeceoveraller på nätet, högst upp på Elliots (min) önskelista står en ifrån märket Molo:
 
 
Tycker att detaljerna på dessa är SÅ charmiga :)
Men, vilken utav dem i sådana fall?

Kanelbullens dag

Jo, jag hade faktiskt tänkt att baka kanelbullar idag, köpte till och med ingedienser till dem igår. MEN nu bestämde sig mannen för att jobba halvdag idag så jag och Elliot åker och möter upp honom för vår obligatoriska helghandling om ett litet tag, så det får nog bli köpebullar istället. Inte lika gott men man äter desto färre ;) Elliot var feberfri hela dagen igår, och så gott som i förrgår, och näsan rinner inte längre så en sväng i butiken borde han klara av.

Nattningar

Yes! Idag somnade Elliot precis lagom till Halv åtta hos mig, och utan gråt dessutom. Efter tre nätter borta, ammandes till sömns, samsovning med mig och sjukdom har vi nämligen fått ett litet bakslag här hemma. Och nattningarna som gick så bra innan. Jag själv kan njuta mycket mer utav kvällen om jag vet att han somnade gott, men har han varit ledsen så vill jag helst gå och lägga mig också, då det gör så ont i mammahjärtat. Men idag skall jag njuta utav en bra läggning, med tända ljus, en kopp te, och några bitar mörk choklad framför Hela Sverige bakar.
 
 
 

Elliots första resa (och förkylning)

Och så var den gjord, Elliots första resa, som gick till moster och kusin i Nyköping. Vi åkte tidigt i fredags morse, med en packning som hette duga, ett stycke barnvagn, en fullproppad resväska, en fullproppad skötväska och en fullproppad handväska. Tack och lov hjälpte pappan oss på tåget, och min syster oss av. Ett byta utav tåg hade inte gått vill jag tillägga. Vi hade tre-fyra helmysiga dagar (som gick alldeles för fort). Dessvärre blev Ozzy, Elliots kusin sjuk ganska omgående, och på söndagen var det Elliots tur som har varit dunderförkyld och febrig, men som nu tack och lov verkar ha kryat på sig. Jag har tyckt så synd om mitt lillhjärta som har varit så snorig så att han knappt har kunnat andas genom näsan, men Elliot har varit så tapper genom sin första förkylning, att jag är mäkta imponerad.
 
 
Mammas förkylda men glada lilla tuffing <3
 

RSS 2.0