Mors dag

Idag har jag haft en heldag med min fina mamma

  

Vi har varit på Liseberg



Vi har spelat spel och försökt vinna en stjärnvinst (utan resultat)



Mamma satsade på nummer 4



Vi åkte Sagoslottet



Sagornas värld



Vi avslutade dagen med att skåla i öl och rosé
(Efter världens största buffé, vi rullade nästan hem!)


Helt fel Robinsonvinnare

Jag vet inte vad jag tycker är mest pinsamt, att jag blir irriterad över att det just var Ellenor som vann eller att jag blir irriterad över någonting så simpelt som ett tv-program. Jag har hejat på Jarmo sedan dag ett, han är en sann överlevare och hade även varit en sann Robinsonvinnare. Ingenting i livet är rättvist, men hur rättvist är det att en person som i princip bara "har varit" vinner (det är i alla fall så jag uppfattar det?) Borde det inte vara svenska folket som skulle fått röstat istället? Då är jag inte så säker på att utgången hade varit densamma. Och ja, jag erkänner att jag är irriterad både över vem som vann och över någonting såhär löjligt!

Utgång med jobbet

Det var en trevlig kväll igår. Jag och min kollega tillikaså vän Annika satt hemma hos henne och tog några öl först. Egentligen så gillar jag inte ens öl, men igår gick en iskall efter en iskall ner när vi satt där i sommarvärmen, termometern stod på 32 grader, äntligen lite sol!



Såhär glad var jag över det fina vädret



Annika och jag



Efterrätten var godast



Mums!



Sedan spårade det ur med Cosmopolitan ;)

Slut som artist

Puh, vilken dag! Idag har jag varit på jobbet i över tolv timmar. Vi hade nämligen "gårdsfest" idag, vilket innebär att alla föräldrar fick komma med barnen till förskolan där vi hade lite olika aktiviteter, såsom korvförsäljning, fikaförsäljning, lotterier, poängpromenad, fiskdamm med mera. Jag var en ful fisk i fiskdammen, och jag kan i ärlighetens namn säga att jag är trött i hela kroppen, inte minst i huvudet. Nu behöver jag flera timmars sömn, för i morgon ska vi nämligen ha "sommaravslutning" med arbetskamraterna på jobbet, och en fin middag är planerad, tack och lov på restaurang!

Snart så

Det är drygt fem veckor kvar till min semester, fem ynkliga veckor. På allra första semesterdagen åker jag och min fina Emilie till Grekland. Bättre start på semestern har jag svårt att föreställa mig. De resterande veckorna ska jag spendera tillsammans med mannen i mitt liv och andra nära och kära. 1,2,3,4,5 - lätträknat och efterlängtat!


Vilket geni!

Bella kämpar med tandborsten






Angående Robinson

Det blev ingen film igår, jag hade helt och hållet glömt bort att det var lördag igår och Robinsonkväll. Jag tyckte personligen att det var riktigt kul att Ellinor tog den första immunitetstatyetten. Däremot så tycker jag inte att hon förtjänar att vinna hela Robinson, hon verkar ha varit alldeles för mycket i bakgrunden för det. Jag tycker att Jarmo eller Anna ska vinna. Jarmo för att han är en kämpe, och Anna för att hon har spelat spelet så pass bra. Att det var Erik som åkte ut igår spelar inte så stor roll, det kändes som om det var hans tur, och Ninas tur nästa gång.

Hemtrevligt!

Idag har jag agerat hemmafru. Jag har i princip städat hela huset, om man bortser från att dammsuga. Hur kommer det sig att det är så jäkla tråkigt att dammsuga? Att städa är illa nog, men att dammsuga det mer än illa. Jag hade hellre städat toaletten tjugo gånger om istället.

Just nu luktar det nybakta kanelbullar här hemma. En plåt kvar i ugnen sedan ska jag slänga mig i soffan med sambo och vovve framför en förhoppningsvis bra film.



Jag plockade lite syrener ifrån trädgården och satte i en vas på köksbordet


Sömntuta



Bella vill inte lämna sängen, inte jag heller egentligen,
men idag står städning och trädgårdsarbete på schemat!

Välkommen helgen!

Idag har inte varit någon produktiv dag över huvud taget. Det mest vettiga vi har gjort idag är nog att ha fyllt kyl och frys med massa mat, vilket inte är fy skam det heller i och för sig. Jag hade hoppats på att kunna fixa lite i trädgården, men i och med att det har blåst så mycket idag har vi mest legat på soffan och jäst. Men det är sådant man behöver ibland också, att bara vara. Tack och lov att det bara är fredag och inte söndag.

Gårdagen

Igår var till synes igen bra dag känslomässigt. Jag har funderat från och till om jag ska ta bort inlägget från igår, men jag låter det vara kvar. Det var helt enkelt så jag kände för tillfället.

Förövrigt sov jag som sagt över hos min kära mor igår. Tillsammans med min yorkshireterrier och mammas dvärgpudel. Hundarna trivs fantastiskt bra tillsammans. Vi gick upp tidigt och gjorde amerikanska pannkakor till frukost som mormor kom förbi och smakade på. Morfar fick även han ta del utav dom. Vi åt pappas favoritbakelse och hälsade på honom på kyrkogården där det blommade förfullt. Fina pappa, om du bara visste hur saknad och älskad du är. 

På eftermiddagen åkte jag hem och myste lite extra med min sambo och vovve.

Idag är en ny dag, med nya krafter.

Tittut!


 
Min älskade lilla Bella!

Jag älskar fortfarande

För exakt ett år sedan kände jag hur håret blåste i vinden när jag och Henke åkte nercabbat på E6:an till mamma och pappas sommarhus i Varberg. Hur nöjd jag var över att ha hittat den perfekta födelsedagspresenten till min underbara pappa. Hur glad jag var över att få träffa mina föräldrar som jag inte hade träffat på några veckor. Hur överraskad pappa skulle bli över att vi kom och hälsade på oväntat på hans födelsedag. Hur hans leende på läpparna lös upp när han fick syn på mig. Hur hans ögon lös upp när han öppnade den fortfarande perfekta presenten. Hur perfekt alltid var då vi satt på pappas egnagjorda utemöbler och fikade, solen sken och fåglarna kvittrade. Hur gemytligt allting var och hur mycket jag älskade.

Nu sitter jag istället här, med tårar fallandes nerför mina kinder. Utan den perfekta presenten, utan att ens ha möjligheten att kunna överraska pappa på hans födelsedag, utan att kunna orsaka ett leende på hans läppar, och utan att kunna se glädjen i hans ögon.

Med en fruktansvärt tom känsla i mitt hjärta sitter jag här. Med en saknad jag inte kan beskriva i ord. Allt jag vill är att befinna mig ett år tillbaka i tiden. Då lyckan fanns i mitt liv.


Början på dagen



God morgon vovvarna



Vi gjorde amerikanska pannkakor till frukost



Som vi bjöd mormor på

Långledigt

Efter denna arbetsdagen, som förövrigt inte slutar förren halv sju ikväll, är jag ledig i hela fyra dagar. Ikväll åker jag och lilla Bella till mamma för att spendera natten och morgondagen. I morgon är det nämligen en mycket speciell dag. Inte bara för att det är Kristi himmelfärdsdag, utan för någonting helt annat. Det är pappas födelsedag, pappas första födelsedag som en ängel med vingar.


Dagens mat

Jag ska alldeles strax gå ner i köket och göra dagens middag, lite sent kanske men det får gå. Pastasallad står på menyn. Enkelt, gott och någorlunda nyttigt. Bella får sin hundmat, som vanligt.



Men på promenader får hon faktiskt köttbullar :)

Min ängel

Efter jobbet idag hade jag en tid till kuratorn på Sahlgrenska, som jag faktiskt var på för en gång skull, det kändes som om det inte var någon idé att skjuta upp det mera. Hur som helst, det var minst lika känsligt den här gången som förra, och det enda som ekar i mitt huvud efter mötet är: All den smärta, alla tårar som du känner just nu är beviset på vilken bra relation ni hade. Vilket stämmer till 100%, älskade pappa.Tomheten känns på ett helt annat sätt nu. Jag börjar sakta förstå vad som faktiskt ha hänt. Verkligheten börjar hinna ifatt mig. Jag accepterar den fortfarande inte, men jag är nära på att inse att jag aldrig kommer vakna upp ur den här mardrömmen. Saknaden är obeskrivlig.

Carrie you´re the one

Nu har jag precis gråtit mig igenom hela det sista avsnittet utav Sex And The City. Hela boxen på mindre än ett halvår, det är inte illa. Jag tror nog att det är dags för filmen snart igen, för sisådär femtioelfte gången.

Grattis Norge!

Hur söt var inte den norska vinnaren? En helt klart godkänd vinnarlåt för en gång skull. Härlig, fin och enkel. Här hemma fick vi dock lite ont i huvudet utav de svenska "bakgrundspratarna". Var dom bara oerhört trötta eller allmänt flummiga? Bättre kommentatorer nästa år tack! I övrigt var den en mysig kväll.

Rivalitet







Jag lät henne vinna ;)

Skoshoppning

Idag var jag på Kungsmässan med min kusin Matilda. Vi shoppade lite och åt en väldigt god vegetarisk pasta till lunch. En bra start på lördagen. Ikväll väntar, som för så många andra Eurovision Song Contest!



Dagens skoköp

Mattes älskling



Hur dåligt jag än mår får alltid den här lilla krabaten mig på bättre humör.

Mardröm efter mardröm

Jag har haft en dålig natt, sämre än vanligt till och med. Mardröm efter mardröm. När jag sedan vaknar och inser att jag lever i en ännu värre mardröm, hade jag lika väl kunnat stanna kvar i de andra mardrömmarna, ifrån dom kan man i alla fall vakna upp.

Bokat och betalat

Jag betalade alldeles nyss sommarens Grekland-resa. Jag var tvungen att göra åtminstone någonting bra utav dagen. Nu finns det ingen återvändo!


På kyrkogården

Igår var jag och mamma på pappas grav tillsammans. Vi satt och bläddrade i fotoboken och pratade om bilderna. Pappa fick se varenda en. När vi var där kändes det bokstavligen som om jag ville sjunka genom jorden. Saknaden och längtan går inte att beskriva i ord. Känslorna är så starka. Och man kan inte göra annat än tappa förståndet i en sådan situation. Jag skriker inombords. Den här dagen ser jag inte fram emot. Den är redan mer än vad jag klarar av.

Fotobok

Idag när jag kom hem ifrån jobbet väntade det ett paket på mig i brevlådan. Det var en fotobok från www.fujidirekt.se, som jag beställde förra veckan. Jag trodde att det skulle vara en fotobok, i pappersmaterial med halvdanna kort i tryck, vilket det inte alls var, den var verkligen hur fin som helst, i tjockt material och fina bilder. Det ser nästan ut som en riktig bok. En bok fylld med underbara minnen.





Inför sommaren

Idag är jag mer trött än vanligt, men idag är det faktiskt befogat. Vi hade en hur trevlig kväll som helst igår på stan. Vilket jag alltid har med världens bästa Emilie. Igår fick vi även ett litet smakprov för vad som komma skall, för den fjärde juli åker vi nämligen till Grekland tillsammans, wiho!



Bild: www.apollo.se

Morgondagens planer

Jag tycker att dagarna går enormt fort. Tänk att det redan är fredag i morgon. Vilket jag i och för sig ser fram emot. I morgon har nämligen jag och några ifrån min gamla klass på gymnasiet bestämt oss för att träffas på en afterwork. Det var alldeles för längesedan vi sågs, och även alldeles för länge sedan som jag själv ens vistades inne i stan på kvällstid. Jag hoppas verkligen att jag inte är lika trött i morgon som jag är alla andra dagar, men främst att jag lyckas hålla mitt humör uppe.

Föralltid

Jag fick nyss ett sms utav min syster: Pappa kommer alltid att vara med oss. Tack!


Titta!

Titta, vad jag köpte idag. För första gången någonsin köpte jag ett par märkesbågar. Vilket till viss del kan ha att göra med att min snälla sambo sponsrade mig med hälften av pengarna. Vi har nämligen en deal här hemma, jag har lovat honom att låta bli att köpa alla skvallertidningar som jag kommer hem med var och varannan dag. Nu gäller det bara att hålla det löftet också.


Ge mig styrka

Jag hade egentligen tid hos kuratorn på Sahlgrenska idag, men som jag faktiskt bokade om. Jag känner mig inte alls stark idag. Saknaden är precis lika stor som vanligt, men idag är jag svagare.

Lördagsnöje

Min lördag består än så länge av: införskaffning av blommor, plantering av blommor, ogräsrensning samt att rensa naglarna efter all plantering. En lördag i min smak helt enkelt, hmpf!

Gårdagen

Igår var en mysig dag. Jag, mamma och mormor tog med oss Bella och Elsa och hade picknik vid Härlanda Tjärn. Vi grillade, solade, pratade och hade det allmänt mysigt. Vi pratade om pappa, det här hade pappa tyckt om, såhär hade pappa sagt, såhär hade pappa gjort. Ungefär som om han fortfarande var med oss. Det är svårt, jag vill bara vara nära honom. Se honom, känna honom. Vara i hans trygga famn. Jag tror, och hoppas att han fortfarande är med oss på sättet han kan. Jag älskar dig pappa. Efter pickniken köpte vi oss varsin glass och satte oss på torget. Årtets första sommarglass ute. Vi blev så trötta av all sol att vi gick in och la oss på soffan i några timmar. Någon middag orkade vi inte heller laga så vi värmde lite fryst fiskgratäng och jag och min syster gick och köpte ännu fler sommarglassar. Kvällen avslutades hemma hos mormor och morfar framför Humorgalan.



Jag är så stolt över lilla Bella som var hur duktig som helst igår.

Hett!

Jag önskar att jag hade kunnat säga att jag vaknade upp utvilad i morse, så är inte direkt fallet. Bella-bus har hållt oss vakna en stor del utav natten. Vi funderar på att det kanske kan vara så att det är alldeles för varmt för henne i vårat sovrum. När solen står på hela dagen som den gjorde igår är det drygt trettio grader. Henke är inne på att skaffe en AC, vilket jag inte tror är en så dum ide trots allt.

Idag ska jag och Bella till mamma. Jag, mamma, mormor och min lillasyster som också är i stan tänkte ta med oss hundarna på en liten utflykt, grill och mat är redan införskaffat. Nu hoppas vi bara på lika fint väder som igår.

RSS 2.0